KYOKUSHIN KARATE BIJ BUDOKAI IBUKI

Kyokushin karate is een Japanse gevechtskunst en budovorm die voor veel mensen toegankelijk is en vele beoefenaars kent over de gehele wereld.
Kyokushin-Kai Karate wordt ook wel gezien als de hardste en meest effectieve vorm van Karate. De focus ligt op het verbeteren van je eigen kunde en kennis.

Er wordt tijdens de training persoonlijke aandacht gegeven en getraind op uw niveau (van beginners t/m gevorderden).
De lessen worden o.a. gegeven door onze instructeur (grootmeester) 7e dan gegradueerd vanuit Japan / instructrice en 3e dan Kyokushin Karate gegradueerd vanuit Japan. Daarnaast zijn er een aantal gemotiveerde leraren vanaf 1e dan die lessen verzorgen en/of assisteren tijdens de lessen.

De trainingen bestaan uit verschillende onderdelen: Opwarming, conditie, stretching, kihon (trainen van de basistechnieken), kata (een serie van technieken), kumite (gevechtstechnieken) en zelfverdedigingstechnieken.

Wij geven trainingen voor de jeugd (8 t/m 17 jaar) en senioren (18 + 35+ 55+).
klik hier voor het complete lesrooster en aanbod.

Heeft u interesse geeft u zich dan op en stuur ons een e-mail of neem contact met ons op. U bent van harte welkom voor een gratis proefles!

WAT IS KYOKUSHIN?

Karate betekent letterlijk “lege hand”, kara = leeg en te = hand. Karate is zowel een kunstvorm als een filosofie. Omdat iedere persoon een andere persoonlijkheid heeft, komt dit tot uiting in de persoonlijke interpretatie. Daarom hebben karatemeesters hun eigen school opgericht, waarin zij hun stijl of ryu onderwijzen.

Lees meer

GESCHIEDENIS

De oprichter (Sosai) van het Kyokushinkai Karate, Masutatsu Oyama, werd geboren als Yong-I-Choi in Qa-Ryong-Ri Yong-chi-Myo'n Chul Na Do, een dorp niet ver van Gunsan in Zuid-Korea op 23 juli 1923.

Lees meer

KYOKUSHIN KARATE JEUGD

Wij geven les aan Jeugd van 8 t/m 17 jaar verdeeld in kleine groepen zodat er voldoende aandacht is van de altijd (meer dan) 2 aanwezige instructeurs/instructrices.

LADIES KARATE

Wilt u alleen met Dames leren en niet in een gemengde groep? Dat kan! Karate gegeven door een vrouw en voor alleen dames! Heeft u interesse geeft u zich dan op en stuur ons een e-mail of neem contact met ons op!

KYOKUSHIN KARATE 35+/50+

Lijkt het u leuk om karate (en/of jiu jitsu) te leren en te trainen? Wilt u leren en trainen met een goede en de beste begeleiding van zeer ervaren en hoog gegradueerde instructeurs die rekening houden met u?

Lees meer

KIHON

Elke les komt de kihon terug. De kihon is de basis van je karate. Zonder een goede basis is het niet mogelijk om op de andere onderdelen optimaal te kunnen presteren. Dat is op school ook zo; als je het alfabet niet kent, dan kun je ook niet leren lezen. In karate is het net zo, zonder een goede kihon kun je de rest niet leren.

Lees meer

KATA

Een kata is een schijngevecht in voorgeschreven vorm waarin de basistechnieken tot uitdrukking komen. Binnen een kata worden de geleerde basistechnieken in een vorm beoefend. Een goed uitgevoerde kata kan zeer indrukwekkend zijn.

Lees meer

KUMITE

Kumite is het vrije gevecht met een tegenstander. Al deze aspecten krijgen evenveel aandacht tijdens de lessen, afgewisseld met een gedegen conditietrainingen of zelfverdedigingstechnieken. Kyokushin karate is een full contact karate, tijdens de trainingen wordt echter op semi contact niveau gevochten.

Lees meer

TAMESHIWARI

Tameshiwari, oftewel breken, is een van de meest geliefde onderdelen van het publiek bij een demonstratie. Velen verbazen zich en waarderen het, anderen, veelal de fysiek wat sterkeren, denken “dat kan ik ook”.

Lees meer

DOJO REGELS

Er gelden een aantal regels binnen en buiten de dojo om de veiligheid en sfeer te waarborgen

Lees meer

LOCATIE & CONTACT

Adres: Frans Halsplein 33
Plaats: 3117 WE Schiedam

Telefoon (mobiel): 06 24 326 273
Email: info@budokai-ibuki.nl